Refleksionsbilleder

Sidste uge inden jul. Hører du også til dem, der er færdige med programmet for dette år og ikke vil starte noget nyt før efter jul? Er du også træt af de evindelige julekompendier, man ofte udsætter eleverne for, mens man venter på anden halvdel af skoleåret? Her er en ide, der fordrer lidt mere fordybelse og refleksion end den sædvanlige julekrydsord.

Gå på nettet og find en god stak billeder, med forskellige inspirerende motiver. Print dem ud (i farver) og laminer dem (hvis du vil bruge dem i flere klasser).

Del billederne tilfældigt ud på bordene i klassen og bed eleverne vælge et billede og relatere det til deres læring i skoleåret indtil nu. Er faget et sprogfag foregår det naturligvis på det aktuelle sprog.

Tricket er selvfølgelig at vælge nogle motiver, der inspirerer til refleksion. Det kunne være noget, der symboliserer en rejse, udfordringer, uro, afslapning og så videre. Se eventuelt diassene nedenfor.

Flickr er et godt sted at finde billederne, sørg for at gå ind under advanced search og led efter billeder med Creative Common licens så slipper du for at tage stilling til ophavsretsforhold. Husk også at angive kilden.

Refleksionsbilleder

Tak til What Ed Said for inspiration.
Profile photo of Tom Gislev Kjærsgaard

About Tom Gislev Kjærsgaard

Lærer/IT-vejleder på Engdalskolen i Brabrand.
This entry was posted in Undervisning and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *