5 grunde til at din skole skal have en Facebook side

Jeg har ved starten at det nye skoleår oprettet en Facebook side for Engdalskolen. Det er noget vi har diskuteret i flere forskellige fora på skolen, og vi er kommet til den konklusion at en side på Facebook, kan være et godt talerør til forældre og elever. Det er ikke en erstatning for de kommunikationsmuligheder vi allerede har, men et supplement. I det følgende vil jeg prøve at redegøre for nogle af de overvejelser, vi gjorde os, da vi diskuterede om skolen hører til i de sociale medier.

1. Del livet på skolen

Forældre, der er oplever at de er velinformerede om livet på skolen, er mere tilfredse med skolen end de forældre, der oplever det modsatte. Der er masser af dagligdags informationer, der er relevante at dele på skolens Facebook side. Det kunne være praktiske informationer som program for skolestart, tidsplan for valg til skolebestyrelsen og lign. Man kunne også fortælle om lejrskoler, museumsbesøg eller fremhæve klasser, der deltager i særlig interessante undervisningsaktiviteter.

2. Eleverne oplever at den officielle del af skolen også taler deres sprog…

…eller kommunikerer på samme kanaler som dem selv. Det kan engagere dem i skolen og skolens liv. Samtidigt kan de opleve sig selv eller deres kammerater positivt fremhævet, for skole relaterede aktiviteter. Det giver selvværd. Man er også stolt af sin skole, der er med på beatet. Elevers indlæring er ligefrem proportional med deres tilfredshed med at gå i skole, så alle kneb gælder.

3. Skolen kan være det gode eksempel

Når eleverne færdes blandt hinanden i de sociale medier er der kun dem selv til at definere hvad der er socialt acceptabelt. Hvis skolen også er tilstede på elevernes foretrukne virtuelle mødesteder, kan den sætte det gode eksempel for hvordan man kommunikerer på de sociale netværk.

4. Man fastholder kontakten til elever og forældre længe efter de har forladt skolen

Som skole er man interesseret i at få spredt de positive historier. Holder man kontakten med gamle elever og deres forældre vedlige, f.eks. via sociale medier, vil man få spredt sine historier til et langt større publikum. Et publikum, der allerede er venligt stemt over for afsenderen.

5. Sociale medier er kommet for at blive

Ikke nødvendigvis i form af Facebook, men de er del af elevernes (og vores) verden. Det er ofte en automat reaktion for skolerne at i første omgang afvise ny teknologiske muligheder, det gjorde man i midt halvfemserne med internettet og man gjorde det igen lidt senere med mobiltelefonerne. Jeg oplever at man er i gang med at gøre det igen med f.eks. Facebook. Jeg mener at det er vigtigt at begynde at arbejde med de sociale medier, seriøst og systematisk, så vi kan få afdækket mulighederne og faldgruberne.

 

 

 

Profile photo of Tom Gislev Kjærsgaard

About Tom Gislev Kjærsgaard

Lærer/IT-vejleder på Engdalskolen i Brabrand.
This entry was posted in Organisation and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 5 grunde til at din skole skal have en Facebook side

  1. Lea Thomsen says:

    Denne blog mangler en “like på Facebook-knap” :D Skønt indlæg though!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *